Vienurīt es pamodos ar smaidu uz lūpām. Sapnis, ko tonakt redzēju, vēl ilgi nelaida mani vaļā. Bija karsta vasaras diena saulainajā Sicīlijā, un mana mīļā itāļu vecmāmiņa bija uzcepusi savu kulināro meistarstiķi – īpašo sicīliešu picu. Zinādama, ka laiskojos pie jūras, viņa tikko cepto un burvīgi smaržojošo picu piestiprināja pie sava motorollera bagāžnieka un, drosmīgā ātrumā līkumojot pa šaurajām ieliņām, steidza to nogādāt manās rokās gluži vēl karstu. Tik vienu lietu viņa nebija paredzējusi. Picas kārdinošā smarža bija nodevīgi izplatījusies pa visu mazo pilsētiņu. Brīdī, kad gatavojos iekosties sātīgajā picas šķēlē, kā pēc burvju mājiena manā priekšā pēkšņi saradās vesels bars smaidīgu ļaužu, kas arī kāroja nogaršot  vecmāmiņas cepto picu. Tad es pamodos. Šis skats bija patiešām iespaidīgs un vēlāk iedvesmoja mani radīt MOTOPICU, jo ar gardām lietām ir jādalās!

Sicīlijas mīkla

Īstas sicīliešu picas garšas noslēpums ir meistarīgi pagatavota mīkla. Tās recepte ilgus gadus glabājās manas itāļu vecmāmiņas rakstāmgalda atvilknē aiz atslēgas, līdz beidzot tā atceļoja pie mums. Sicīlijas picu nav iespējams salīdzināt ne ar vienu citu picu pasaulē, jo tai ir īpaši gaisīga pamatne ar izcilām garšas īpašībām. Īsta bauda, izgaršojot katru kumosu!

Sogno di Roma ( saldā pica)

Pica kā deserts? Tieši tā! Saldā pica būs patīkams pārsteigums visiem saldummīļiem un ļoti laba alternatīva tik ierastajam kliņģerim vai tortei uz svētku galda. Tā ir tik kārdinoša un pavisam noteikti ielīksmos garšas kārpiņas, jo pārlieta ar saldo mērci un bagātīgi pārklāta ar mocarella sieru, svaigiem augļiem un ogām. Īsts gardumiņš!